KI-DO

KIDO federation

Korean hallitus myönsi toimiluvan Korea Kido Association -liitolle 2. syyskuuta 1963. Liitolle myönnettiin oikeus säätää ja valvoa niin opetusmetodeja kuin mustan vyön vyökoevaatimuksiakin Korean 31 erilaisessa kamppailulajissa. Liiton ensimmäinen puheenjohtaja oli Choi Yong-Sool.
Liitto oli ja on yhä vieläkin Korean hallituksen rekisteröimä julkinen, yleisesti hyväksytty ei-kaupallinen laitos. Korean opetus- ja kulttuuriministeriö (Ministry of Education and Culture) on myöntänyt liitolle viralliset valtuudet korealaisten kamppailulajien levittämiselle ja liiton aseman
vahvistamiselle. Liiton ensimmäisissä hallinnollisissa vaaleissa suurmestari Choi Yong Sool valittiin puheenjohtajan tehtävään ja Lee Kyu Jin liiton presidentiksi.

Korealaisia taistelulajeja pidettiin eliitti soturiluokan symbolina (vrt. Samurait Japanissa). Niinpä Korea KiDo Association pyrki saamaan korealaisten taistelulajien opetuksen alulle kouluissa, poliisien ja armeijan keskuudessa ja nykyään esim. Korean tasavallan armeijan henkilöstöstä
monien pitää hankkia ainakin ensimmäisen asteen mustavyö taekwondossa ennen palvelusaikansa päättymistä.

Vuonna 1983 suurmestari In Sun Seo valittiin liiton presidentiksi ja hän on palvellut virassaan vuoteen 2003 sakka. Suurmestari Seolla on merkittävä menneisyys. Vuonna 1958 ympäri Koreaa tekemänsä tutkimus- ja koulutustyön jälkeen hän kehitti yhdessä veljensä suurmestari In Hyuk Suhin kanssamonipuolisen Kuk Sool Won -nimisen korealaisen kamppailulajin. Vuonna 1961 he avasivat ensimmäisen dojanginsa Pusaniin ja perustivat Korean Kuk Sool Association -liiton, jonka presidentiksi valittiin suurmestari In Hyuk Suh. Vuonna 1974 hän muutti Yhdysvaltoihin ja perusti the World Kuk Sul Federation -järjestön. Suurmestari Seo otti tuolloin vastuulleen Korean Kuk Sool Association -liiton Head masterin tehtävät. Vuonna 1990 suurmestari Seo perusti the World Kido Federation -järjestön korealaisten kamppailulajien maailmanlaajuiseksi keskusyksiköksi.

Syyskuussa 2002 mestari Kim Jong Sung, yksi suurmestari In Sun Seon suojateista ja 30-vuotisesta oppilaasta, järjesti erittäin petollisen Korea KiDo Associationin valtauksen, mikä aiheutti suurmestari Seon eroamisen puheenjohtajan tehtävistä. Tämä ei ole vaikuttanut Word KiDo Federationin toimintaan, jonka Korean hallitus hyväksyy edelleen. Suurmestari Seo on perustanut myös toisen organisaation nimenomaan Hapkidolle: Han Min Jok Hapkido -liitto (All Korean Hapkido Association), joka myöskin on saanut Korean hallituksen hyväksynnän.

Mikä tahansa KiDon leimalla varustettu taistelu- ja itsepuolustuslajin asiakirja on maailmalla arvostettu sillä KiDon leima määrittää niin kyseisen asiakirjan kuin sen omistajankin 100% laillistetuksi, KiDon hyväksymäksi ja kunnioittamaksi korealaisen itsepuolustuslajin harrastajaksi.