Mitä Combat Hapkido on?

IMG_5361

Realistinen ja monipuolinen itsepuolustuksen oppisuunta

Combat Hapkido on erittäin realistinen ja monipuolinen itsepuolustuksen oppisuunta, johon kuuluu suuri valikoima nivellukkoja, potkuja, lyöntejä, maahanvientejä, kipupisteitä, tarttumis- ja aseistariisumistekniikoita. Tuloksena on monipuolinen itsepuolustusmenetelmä, jota on miellyttävä oppia, turvallista harjoitella, ja ennen kaikkea se on todella tehokas.

Combat Hapkidon dynaamiset käsitteet perustuvat anatomian ja biomeganiikan sekä psygologian ja strategian periaatteisiin Se soveltuu hyvin kaikenikäisille ja kokoisille niin miehille kuin naisillekin, sillä fyysinen voima ja urheilullisuus eivät ole oleellisia. Combat Hapkido painottaa hyökkääjien aggression ja voiman uudelleensuuntaamista takaisin heitä kohti pienellä ponnistuksella ja minimaalisella voimalla. Sitä onkin kutsuttu ”itsepuolustuksen tieteeksi”.

Harjoittelua ilman hyvää fyysistä kuntoa tai taistelulajitaustaa

Päinvastoin kuin useimmissa korealaisissa lajeissa, joissa on runsaasti korkeita potkuja ja paljon erittäin hyvää fyysistä kuntoa vaativia tekniikoita, Combat Hapkidon tekniikoita voi harjoitella ja tositilanteissa myös tehdä tehokkaasti ilman hyvää fyysistä kuntoa tai taistelulajitaustaa.

Combat Hapkidossa ei vaadita/opeteta akropaattisia, korkeita potkuja tai liikesarjoja, staattisia seisontoja, murskausta eikä perinteisiä kovia asetekniikoita vaan se on 100% itsepuolustusta. Kaikki potkut suunnataan alavartaloon vyöstä alaspäin. Aseina kepin, kapulan, veitsen ja vyön käyttöä opetetaan itsepuolustuksen välineenä.

Combat Hapkidon treenaaminen on turvallista, tunnin alussa lämmitellään ja venytellään, muu osa tunnista on tekniikkaharjoittelua, yleensä parin kanssa, mikä ei vaadi erityisen hyvää kuntoa. Tekniikat eivät kohdistu yksipuolisesti vain tietyille alueille, vaan kaikkia kehonosia käytetään kokonaisvaltaisesti. Harjoittelutilanteissa kivuliaampia tekniikoita ei suoriteta maksimaalisella teholla vaan harjoittelijoiden oma kivunsietokynnys huomioiden.

Kiinnostuitko?

Combat Hapkido kehittyy jatkuvasti. Combat Hapkido on ja tulee aina olemaan ajan hermolla ja etsi jatkuvasti uutta maailman kuuluilta asiantuntijoilta itsepuolustuksen eri osa-aluilta