Pyöreä liike

 
Combat Hapkidon tekniikoissa esiintyy usein pyöreä liike. Vyöarvojärjestelmän käsitekin perustuu pyöreään liikkeeseen. Oppilas aloittaa opiskelunsa tietäen, että hänellä on paljon opittavaa. Edistyessään hänen itsevarmuutensa lisääntyy. Lopulta hän saavuttaa mustan vyöarvon, jota hän joskus aikoinaan piti erittäin korkeana tavoitteenaan. Oppilas, joka haluaa jatkaa vielä pidemmälle opintojaan huomaa pian, että edellä mainittu vyöarvo ei olekaan vielä mitenkään erikoinen ja että hänellä on yhä enemmän opittavaa. Todella innokas opiskelija tajuaa, että mitä enemmän oppii sitä enemmän on opittava. Lopulta oppilas huomaa kulkevansa loputonta kehää: aina voi oppia jotain uutta.
 
Lisäksi voidaan puhua jonkinlaisesta oman rauhan kehästä. Jokaisella ihmisellä on näkymätön henkilökohtainen reviiri ympärillään. On henkilöstä itsestään kiinni kenet haluaa (mielellään) päästää tulemaan tuolle reviirille. Jos joku ylittää aggressiivisena henkilökohtaisen reviirisi rajan, sinulla on oikeus puolustautua tilanteen vaatimalla tavalla joko fyysisesti tai muulla tavoin.
 
Jokaisella on myös henkilökohtainen puolustautumiskehä. Tämä alue on merkityksellinen, jotta puolustautuva ehtisi varautua hyökkäykseen mahdollisesti jopa asein. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että puolustautuvan on osattava arvioida välimatka hyökkääjään. Jos hyökkääjä ei ole niin lähellä, että vahingoittaa puolustautuvaa, niin tämä ei tarvitse suuriakaan ponnistuksia puolustautuakseen. Emmehän halua tuhlata energiaamme puolustautumalla joltakin sellaiselta,joka ei voi meitä vahingoittaa. Jos taas hyökkääjä tunkeutuu puolustautuvan reviirille, tämä voi ohjata hyökkääjän voiman pyöreällä liikkeellä toiseen suuntaan. Useissa Combat Hapkidon tekniikoissa käytetään joko pystysuoraa, vaakasuoraa tai jopa vinottaista pyöreää liikettä.
 
1) pyöreä liike 2) veden periaate 3) koordinaatio