Combat Hapkido ­ Itsepuolustuksen tiedettä

 
Suurmestari John Pellegrini perusti 1989 Combat Hapkido-tyylin vastaamaan kaikkien niiden itsepuolustuslajien harrastajien tarpeisiin, jotka etsivät dynaamista ja käytännössä toimivaa itsepuolustusjärjestelmää.
 
Combat Hapkido ei ole uusi taistelulaji vaan se on yhdistelmä dynaamisia käsitteitä, tieteellisiä periaatteita, realistisia sovelluksia ja käytännön järkeä. Combat Hapkido on itsepuolustuslajien opiskelun, tutkimuksen, sovellutusten ja yhdistelmien tulosta. Se täydentää ja sekoittuu hyvin kaikkiin itsepuolustusjärjestelmiin ja -tyylisuuntiin.
 
Combat Hapkidon perustana on perinteisen Hapkidon tekniikat, joihin on yhdistetty elementtejä korealaisista, filippiiniläisistä ja kiinalaisista taistelulajeista. Nämä on muokattu Combat Hapkidon metodiin soveltuviksi ja koottu yhdeksi monipuoliseksi itsepuolustusjärjestelmäksi.
 
Combat Hapkido ei ole kampailu-urheilua, vaan puhtaasti itsepuolustuslaji, jonka tarkoituksena on nimenomaan hyökkääjän maltillinen hallitseminen. Combat Hapkidossa ei ole kilpailuja tai mestaruusotteluita.
 
Combat Hapkido tarjoaa sopivat tekniikat, joilla jokainen voi suojautua ja jotka mahdollistavat erilaisten uhkatilanteiden kontrolloidun hallinnan ilman liiallista voiman käyttöä.Combat Hapkidon tavoitteena ei ole hyökkääjän vahingoittaminen vaan itsensä suojaaminen ja hyökkääjän hallitseminen mahdollisimman vähäisin voimakeinoin. Koko laji tekniikkoineen pohjautuu tähän ajattelumallin metodiin.
 
Combat Hapkido antaa myös pienimmille ja heikoimmille mahdollisuuden puolustautua tehokkaasti ilman suurta fyysistä voimaa, koska Combat Hapkido perustuu tieteellisiin periaatteisiin voiman uudelleen ohjaamisesta ja energian tehokkaasta käyttämisestä hyökkääjän hallitsemiseksi ilman voiman käyttöä.Combat Hapkido sopii erinomaisesti myös poliiseille, vartioille, vanginvartioille sekä turvallisuusalan ihmisille.
 
Combat Hapkido on erittäin realistinen ja monipuolinen itsepuolustuksen oppisuunta, johon kuuluu suuri valikoima nivellukkoja, potkuja, lyöntejä, maahanvientejä, kipupisteitä, tarttumis- ja aseistariisumistekniikoita. Tuloksena on monipuolinen itsepuolustusmenetelmä, jota on miellyttävä oppia, turvallista harjoitella, ja ennen kaikkea se on todella tehokas.
 
Combat Hapkidon dynaamiset käsitteet perustuvat anatomian ja biomeganiikan sekä psygologian ja strategian periaatteisiin Se soveltuu hyvin kaikenikäisille ja kokoisille niin miehille kuin naisillekin, sillä fyysinen voima ja urheilullisuus eivät ole oleellisia. Combat Hapkido painottaa hyökkääjien aggression ja voiman uudelleensuuntaamista takaisin heitä kohti pienellä ponnistuksella ja minimaalisella voimalla. Sitä onkin kutsuttu "itsepuolustuksen tieteeksi".
 
Päinvastoin kuin useimmissa korealaisissa lajeissa, joissa on runsaasti korkeita potkuja ja paljon erittäin hyvää fyysistä kuntoa vaativia tekniikoita, Combat Hapkidon tekniikoita voi harjoitella ja tositilanteissa myös tehdä tehokkaasti ilman hyvää fyysistä kuntoa tai taistelu- lajitaustaa.
 
Combat Hapkidossa ei vaadita/opeteta akropaattisia, korkeita potkuja tai liikesarjoja, staattisia seisontoja, murskausta eikä perinteisiä kovia asetekniikoita vaan se on 100% itsepuolustusta. Kaikki potkut suunnataan alavartaloon vyöstä alaspäin. Aseina kepin, kapulan, veitsen ja vyön käyttöä opetetaan itsepuolustuksen välineenä.
 
Combat Hapkidon treenaaminen on turvallista, tunnin alussa lämmitellään ja venytellään, muu osa tunnista on tekniikkaharjoittelua, yleensä parin kanssa, mikä ei vaadi erityisen hyvää kuntoa. Tekniikat eivät kohdistu yksipuolisesti vain tietyille alueille, vaan kaikkia kehonosia käytetään kokonaisvaltaisesti. Harjoittelutilanteissa kivuliaampia tekniikoita ei suoriteta maksimaalisella teholla vaan harjoittelijoiden oma kivunsietokynnys huomioiden.
 
Combat Hapkido kehittyy jatkuvasti. Combat Hapkido on ja tulee aina olemaan ajan hermolla ja etsi jatkuvasti uutta maailman kuuluilta asiantuntijoilta itsepuolustuksen eri osa-aluilta.