Mestari Ari Laine

 
"Mustavöisille valkenee vähitellen se totuus että iän myötä väkisinkin heikkenee teknisesti, mutta luonteen kehittäminen vie koko ihmisiän."
 
Ari Laine sai ensimmäisen kamppailukokemuksensa painista ollessaan 10-vuotias, jonka jälkeen hänelle on karttunut kamppailulaji kokemusta mm. Japanilaisista ja Korealaisista lajeista.
 
Ari Laine pitää suuressa arvossa opettajaansa suurmestari John Pellegriniä ja kiitää häntä itsepuolustus ja kamppailutaitojensa edistämisestä.
 
Ari Laine jatkaa käytännöllisen ja tehokkaan (Combat Hapkidon) itsepuolustuksen opettamista ja levittämistä suomeen, ja on suomen pääkouluttaja ja johtaja. Hän opettaa kouluissa, seminaareissa, ja kursseilla perusitsepuolustusta, joka on lähtöisin Combat Hapkidosta.
 
Ari Laineella on seuraavissa lajeissa (DAN) mustavyö: - International Gombat Hapkido Federationin (ICHF) hyväksymä ja Grand Master John Pellegrinin allekirjoittama 8-DAN mustavyö Combat Hapkidosta. - Word Kido Federationin hyväksymä ja Grand master In sun Seo:n allekirjoittama 8-DAN mustavyö Hapkidosta. - Independent Taekwondo assosiation (ITAN) hyväksymä ja Grandmaster John Pellegrinin sekä Grandmaster Bill Wallacen allekirjoittama 7 - DAN mustavyö Taekwondosta.
 
Ari Laine sai osakseen merkittävän tunnustuksen ja kunnianosoituksen 04.06.2005 New Yorkissa järjestetyssä Budogaalassa, jossa hänet hyväksyttiin Budo International Hall of Fameen sekä valittiin vuoden mestariksi. Laine on Budo International Hall of Famen kategoriassa nro 21. "Päätös perustuu mestari Ari Laineen saavutuksiin ja panostukseen kamppailulajeissa sekä minun henkilökohtaiseen kunnioitukseeni häntä kohtaan." kommentoi suurmestari John Pellegrini.
 
Kuvia Hall of Famesta : Galleria 2 ja Galleria 3
 
									

Suomen Combat Hapkidon pääopettaja mestari Ari Laine kädessään Budo Internationalin 
Vuoden mestari -palkinto. Vieressä ahkera Suomen kävijä, suurmestari John Pellegrini (9 dan).